Pizza och Yatzy-kväll med kollegorna

Hej!

Vi har en ”Må bra grupp” ombord som består av frivilliga medarbetare som vill vara med och ordna trevliga aktiviteter för personalen. De har bl.a. annat ordnat roliga tävlingar där kanske huvudsaken inte är att vinna något utan mer att man gör saker tillsammans med alla avdelningar ombord. Då man jobbar finns inte så mycket tid att umgås med andra än de man jobbar närmast med så det är alltid trevligt att lära känna någon från en annan avdelning lite bättre. 🙂

På måndag kväll ordnade de en pizza- och Yatzy-kväll, tack till alla som var med och fixade detta. Fastän det alltid finns kvällsmat i mässen så är det trevligt med lite ombyte. Vi fick jättegod pizza och på borden hade man lagt fram Yatzy spel.  Jag förlorade vid mitt bord och husfru Veronica vann. Vi får väl hoppas att det blir snart igen att vi får ta revansch.

Hälsningar,
Krista / Intendent

Sommar och Ölmässa.

Hej på er alla bloggläsare!

Hoppas ni mår bra och att ni njuter av sommaren. Den kom ju igår, när jag gick på jobb, så den lär stanna minst en vecka. He he. Jag var ut en snabbis på däck nyss och det var som att vara utomlands. Vilket väder!! Så skönt för våra gäster att sitta på däck i solen och njuta av värmen, den vackra skärgården och något gott att dricka. ☀

Så här såg det ut på däck för en liten stund sedan…
Sommarbar på däck 9.

Visst ser det skönt ut!? Så kom på en kryssning i helgen! Vi lovar massor av sol, god mat, bra shopping och dessutom ölmässa och Love Boat.

Inne i café Melody håller vi på att förbereda oss för mässan som är ikväll och även under morgondagens kryssning.

Vi hörs snart igen!

//Elenor

 

Belöningshögtid för oss sjömän! ⚓

Hej!

I förra veckan höll Stiftelsen Sveriges Sjömanshus sin årliga belöningshögtid, en högtid där det delas ut belöningar till sjömän som gjort insatser för att förbättra arbetsförhållanden och fritid till sjöss.
Till denna högtid var jag och min kollega Torkel Skarsgård från ett annat fartyg inbjudna tillsammans med andra sjömän från hela Sverige för att motta arbetsbelöning. Det här var inte första gången vi fått motta arbetsbelöning men däremot första gången både jag och Torkel kunde delta. 😃

Alla samlade
Alla samlade (foto: Klara Johansson, Seko sjöfolks medlemstidning)

Högtiden hölls hos Långedrags Sjöräddningssällskap i Göteborg och inleddes i vanlig ordning av stiftelsens kanslichef Christer Nordling som hälsade alla gäster välkomna varefter vi fick lyssna till några föredrag om arbetsmiljö, ledarskap och boendemiljö till sjöss och även ett föredrag om nya bränslen och brandsläckning av dessa.

Så efter en kort paus med kaffe, smörgås och musik där vi kunde mingla med gamla vänner och bekanta från tidigare fartyg runt om i världen som vi arbetat på så var det då dags för utdelningen av arbetsbelöning. Förutom mig och Torkel var även en annan kollega till mig från Viking Cinderella som belönades, inredningsreparatör Bengt Björklund som tyvärr inte kunde delta i högtiden.

Ett filmklipp vi satt ihop visades och vi fick förklara vår innovation, ett räddningshjälpmedel för bland annat rökdykare.

Filmvisning
Filmvisning

Högtiden avslutades med en mycket god lunch och avtäck, nu tar vi nya tag och funderar ut nya förbättringar! 😉

//Jan Tigerstrand

Samarbete med svenska kocklandslaget!

Delikatesser och mat av hög kvalitet är en viktig del av de reseupplevelser som Viking Line erbjuder. De smakrika sjöresorna har fått en extra krydda genom varierande temaveckor, samarbete med olika stjärnkockar och nya restaurangupplevelser ombord. I mars inleddes ett långvarigt samarbete med det svenska kocklandslaget.

Svenska kocklandslaget
Svenska kocklandslaget

Målet för samarbetet mellan Viking Line och det svenska kocklandslaget är att utveckla smakupplevelserna på alla de sju fartygen. Landslagets uppgift är att skapa helt nya matkoncept och erbjuda restaurang- och kökspersonalen fortlöpande utbildning i samarbete med Viking Line. Landslagets kockar kommer också själva att gästspela ombord.

Vi på M/S Viking Cinderella söker nu nya kock kollegor för kortare och längre inhopp under sommaren. Intresserad? Skicka in en generell intresseanmälan.

Kockar i kök
Dina blivande kock kollegor??

Vi ser fram emot sommaren, nya matkoncept & kollegor! 🙂

Taxfreemässan 2017

Den årliga Taxfreemässan i Åbo har precis varit. Den infaller alltid i slutet april och varar i dagarna tre. På taxfreemässan får vi delta i skolningar som är anpassade till våra arbetsområden i butiken. Whisky, vin, drinkar, parfym/hudvård och försäljning.

20170425_072836
Grabbarna från Remy Martin i Mixology-kursen

Vi har även ett mässområde som ligger i en stor lokal i ett industriområde. Där visar våra leverantörer upp årets nyheter som inom snar framtid kommer till butikerna på våra fartyg. Handlar det om något ät/drickbart så får vi givetvis testa det, samtidigt som leverantören berättar om produkten så vi kan få lite kunskap som vi sedan kan berätta för Er våra gäster.

20170425_135609
Rituals skolning… Älskar deras tanke och filosofi bakom produkterna ❤

Vi åker över med vår ”systerbåt” Amorella och kommer fram till Åbo morgonen efter. Man är där lite olika dagar/antal dagar beroende på hur många och vilka skolningar man har.

Jag åkte på måndag och kom fram tisdag morgon.

Då började jag med Mixology som var en drinkskolning som Remy Martin höll i. Den var otroligt bra och innehöll både teoretiska & praktiska moment.

20170425_082659

Sedan fortsatte dagen med skolningar. Jag hade bl a L’Oréal, Luxe, Rituals och REF…

Dagarna är intensiva och man ska sitta och lyssna långa stunder, men skolningarna var så otroligt bra och man lärde sig riktigt mycket.

Sedan är det så roligt att göra något annat med sina kollegor än bara jobba ihop. Även om det var fullspäckat schema så fick vi även tid att umgås och prata om sådant man inte hinner med på jobbet.

Vi bodde på hotell mitt i stan och bredvid hotellet låg VPK där vi samt leverantörer samlades för våra middagar och afterwork. Det var supertrevliga kvällar med otroligt god mat och dryck! Sedan var det valfritt om man ville gå vidare… Men det fanns ju en morgondag också.

Onsdag morgon började med Makeup-skolning med Mariela Sarkima Professionell Makeup Artist från Lumene – så roligt när någon som verkligen kan lär ut små tips som gör sådan skillnad och som alla verkligen kan göra. Jag som inte är på parfymavdelningen (jag är ju på fashion-sidan) lärde mig massor, och vi fick även testa att sminka varandra. Kunderna frågar ju ibland även mig om parfym och kosmetik och då försöker jag visa dem så gott det går eller följa med dem till en av parfymförsäljarna, men efter dessa skolningar kan man nog vara mer behjälplig på den sidan också. Precis som det ska vara.

Makeup

Sedan var jag på skolningar med Shiseido och Lumene för att sedan avsluta med Clarins.

Mellan skolningarna gick vi runt på mässområdet och pratade med leverantörerna och smakade på massa gottigheter.

Jag fick även se att på ”min” sida skulle vi få in ett nytt skomärke nu i sommar – Bianco – som även finns i butiker här hemma i land. Det ska bli otroligt spännande då jaj tror det kommer att komplettera vårt sortiment jättebra.

Allt roligt har ju sitt slut så även Taxfreemässan. Jag åkte därifrån full med nya kunskaper, glädje i kroppen och nyladdad energi för att göra mitt allra bästa på jobbet. Jag har jobbat på Viking Line i 10 år och detta är helt klart den bästa mässan hittills och det tack vare att jag fick gå på så många skolningar. Årets mässa får 10 🚢 av 10 från mig….

Tillbaka till jobbet åkte vi med Viking Grace där vi avslutade resan med att äta deras buffé och kolla in deras taxfree och såklart deras Victorias Secret-butik 💗. Bara den är värd resan.

Nu är vi tillbaka till jobbet igen. Där vi i och med våren/sommaren laddar för en riktig högsäsong med varma dagar/kvällar och kryssningar som både kan börjas och avslutas ute på däck medans vi sakta glider fram genom skärgården….

Vi är otroligt laddade…. Är inte ni det?

/ Sandra

Vi drömmer om sommarens kryssningar ☀

Hej!

Nu blir det ljusare dagar. Vår högsäsong är under sommarmånaderna och under julen, det är mååånga som vill boka sig en kryssning då. Vi gillar Cinderella på sommaren för då kan man sitta på soldäck.

Sitta ute på däck

Under sommarlovet 2017 har vi en massa kul ombord för barnen. Vi gör om konferensavdelningen till ett helt lekland och det blir en massa bus med Ville Viking.

På fredagar och lördagar kör vi dessutom Club del Mar där man kan dansa under stjärnorna om man är en nattmänniska och vill åka på en partykryssning.

Snart är vi där vänner! Sommaren är på ingång. Som vi längtar… 🚢

/Elin

I tolv år har jag jobbat på båt!

Den här bloggen handlar ju om hur det är att jobba på ett kryssningsfartyg, dvs ombord på m/s Viking Cinderella. Jag gjorde det i över tolv år. I februari sa jag upp mig och den 6 mars steg jag av som anställd för sista gången. Livet som landkrabba tog vid. Detta blir mitt bidrag till bloggen, lite om varför jag valde att arbeta här.

Det var absolut inget lätt beslut att ta, valet att säga upp sig. Även om jag kände mig säker på varför jag gjorde det, så avslutade jag samtidigt något som blivit en så stor del av mitt liv. Jag är så glad och tacksam över att jag bestämde mig för massa herrans år sedan att hoppa på den här båten. Det har helt klart gett mig några av mina bästa stunder i livet, tillsammans med en hel drös fantastiska människor. Livet ombord med de olika arbetsuppgifterna jag haft tillsammans med alla de varierande kollegorna jag haft, har ju drejat fram den person jag är idag till stor del.

Jobbet är bara en del av helheten. En viktig del absolut. Först och främst så är vi ju där för att arbeta, vi är där för att skapa en komma-bort-en-stund-från-verkligheten-miljö för våra gäster. Vi har alla olika roller i detta, alla lika viktiga för att det hela ska fungera, för att vi ska kunna skapa den där känslan.

Jag fick möjlighet att arbeta på tre olika ställen under mina år ombord. Jag började i mässen, personalmatsalen, och tack vare den möjligheten så lärde jag känna personal på olika avdelningar ganska snabbt. Fartygets Buffé kom jag till sen och jag lockades av den snabba pulsen som rörde sig i lokalen när den fylldes av alla gäster som nyfiket ville veta vad de skulle få serverat. Jag var där i sex år innan jag till slut behövde nya utmaningar och då fick möjlighet att börja arbeta i Informationen. Fortfarande samma snabba puls som innan, men med helt andra arbetsuppgifter, vilka jag i helhet älskade.

För mig var det alla fantastiska kollegor som gjorde att jag var kvar ombord så många år. Kollegorna och de vänner jag fick var min grund. Utan dem så hade allt det där andra inte fungerat. Allt det där man missade hemma fick man ombord, och tack vare underbara kollegor så blev det inte lika tungt att missa saker på hemmaplan för man gjorde det med nära och kära ändå, sin extra båtfamilj.

Man firar jul, nyår, påsk, midsommar och andra högtider tillsammans. Man upplever lycka och sorg tillsammans. Man ser minibåtbebisar introduceras bland oss och man tar avsked av kollegor som av olika anledningar tvingas lämna oss för tidigt. Livet händer både iland och ombord.

Än så länge så har det inte landat i mig att jag inte kommer att åka till Cinderella och arbeta snart igen, det känns fortfarande som att jag är borta på semester. 🙂 Jag tror att den känslan kommer att sitta i ett tag till och på något sätt så är jag tacksam för det. Det betyder att åren ombord var betydelsefulla, att de påverkade mig. Och fortfarande gör. Den känslan behåller jag gärna så länge jag kan.

Avtackning på bryggan
Avtackning av befälhavare Carsten, maskinchef Sverker, intendent Ronny

Tack alla för att ni gjorde mina år fantastiska! It´s been a pleasure 🙂

/Linda