Hej Åland! 👋

Hej!

Det är många som arbetar ombord som passar på att gå av och motionera, bada eller gå några ärenden innan båten vänder igen, i Stockholm eller på Åland.

I helgen gick jag av tidigt på morgonen för att cykla på Åland. Det var strålande väder på ön!

Ålands skärgård
Ålands vackra skärgård

Det är många som väljer att resa till Åland nu på sommaren. Det finns flera boenden, caféer, golfbanor och badstränder. Och om ni reser dit så måste ni testa Stallhagens öl, den produceras lokalt på Åland och vi säljer den även ombord.

Ett somrigt Mariehamn
Ett somrigt Mariehamn
Mariehamn
Fartyget Pommern i Mariehamn

Njut av sommaren vänner! ☀
//Elin

Soldäck och bartenders… ☀

Hej!

Här ombord är det riktig sommarstämning. Alla vill ut i Stockholms skärgård och njuta av sol och havsluft.

Soldäck
Däck i hamntid innan alla resenärer stiger ombord
Baren på däck
Baren på däck är öppen!

Man blir törstig av att sitta i solen 🙂 Tur nog så har vi proffsiga bartenders ombord som gör väldigt goda sommardrinkar (alkoholfria med).

Här står våra bartenders Erik och Jens och jobbar inne i Étage. Jens vet hur man gör den bästa Mojiton, se själva!

☀-iga hälsningar från Elin med kollegor

PS. Vill du jobba med oss i sommar? Se lediga jobb här

Åka båt på sommarlovet…😊

Hej!

Nu är det en massa kul för alla barn på Cinderella. För är det många som passar på att åka på en sommarlovskryssning med familjen under ledigheten. För oss som arbetar är det full rulle och väldigt kul att få ha ombord de yngre passagerarna!

Programkoordinatorn Robert viker program i en rasande fart
Programkoordinatorn Robert viker program i en rasande fart
Lektant Ida socialiserar med Info-Sabina i mässen
Lektant Ida socialiserar med Info-Sabina i mässen

Tessan Ida och Alexandra förbereder ”Ville Vikings havslaboratorium” i aulan.🔬💡 Energidepån består av pannkakor såklart.

Skepp o’hoj från Cinderella! ⚓

//Benni

Ärofyllt uppdrag!

Förra månaden hade vi ett ärofyllt och fantastiskt roligt uppdrag här ombord på M/S Viking Cinderella.

Lukas tillsammmans med befälhavare Carsten och dansbandet Martinez
Lukas tillsammmans med befälhavare Carsten och dansbandet Martinez

Det var organisationen Min Stora Dag som uppfyllde 13 åriga Lukas Karlsson önskan, att få spendera en dag med dansbandet Martinez ombord på M/S Viking Cinderella.

Lukas har ett ovanligt syndrom som heter Bannayan–Riley–Ruvalcaba synedrom, det finns endast 50 fall i världen med detta syndrom.

Lukas med befälhavare Carsten
Lukas med befälhavare Carsten

Överraskning blev det för hela familjen Karlsson som inte heller visste att de skulle åka iväg på en kryssning med oss. 🙂

Innan Lukas kom ombord var befälhavare Carsten Carlsson till Lukas hytt och lämnade en personlig hälsning samt inbjudan till bryggan för Lukas och hans familj.

Lukas tillsammans med sin bror Arvid, Marina & Sami
Lukas tillsammans med sin bror Arvid, Marina & Sami

Vår Kryssningschef Sami Ilonen och Entertainment program koordinator Marina Axelsson såg till att Lukas fick träffa sina stora idoler Martinez under kvällen. På återresan gick de alla gemensamt upp till bryggan.

På bryggan visade befälhavare Carsten runt och det blev även en tur till helikopterplattan.

Ett riktigt ärofyllt uppdrag för oss ombord och vi är otroligt glada för att vi fått träffa Lukas, Lukas bror Arvid, Lukas mamma Monica och Lukas pappa Hans.

Vi är stolta över att  ha fått ta del av uppdraget samt att kunna förverkliga Lukas dröm!

Lukas, Arvid, Monica och Hans ni är en fantastisk familj och ert besök var guld värt för oss.

Alla i besättningen hälsar!

Drinkskolning och lek hos Ville Viking

Hej, hej, hallå alla bloggläsare!

I förra veckan hade vi besök av Martin som är bartender och jobbar som ambassadör för BOLS. Det är ett företag i Nederländerna som är mest känt för sina likörer. Så vi fick skolning i hur man kan använda dessa i drinkar och vad man kan blanda med. Skolningen var främst för barpersonalen men även för oss i Cinderellas taxfree som säljer produkterna. Det var många bra tips och idéer som vi fick med oss därifrån. 😊🍹

Bartender Martin från BOLS

Drinkar gjorda med BOLS

BOLS likörer

Och samma dag så hade jag och Gerd (som jobbar i taxfree) födelsedag, så vi hade ett ”kalas” i konferensen, som numera är Ville Viking Adventure Island. Vi åt massa god frukt, godis, chips och popcorn, spelade minigolf, pingis och lite andra spel. Vi fick också fina presenter och sång av våra taxfree-kollegor. Så omtänksamt och fint. Tack! ❤

Minigolf
Happy Jenny
Lyckan när Patrik hann ta hästen först . 😉

Claudia rockar!

Vi hade jätteroligt och det är just såna här saker som gör att man älskar sitt jobb extra mycket. Sammanhållningen och allt roligt vi gör tillsammans betyder så mycket. Man blir som en liten familj här ombord.

Hoppas ni alla får en fin sommar!

//Elenor

Midsommarfirande till havs……

Ja då var ännu en helg ombord över. Ingen vanlig helg, utan midsommarhelgen. En helg som är full av traditioner. Mina midsomrar brukar spenderas i Furuviksparken med picknick, karuseller, dans runt midsommarstången och senare grillning tillsammans med familj och vänner.

Men i år inföll sig midsommar på mitt arbetspass. Och jag är ärlig när jag säger att jag helst skulle fira det i land. Men nu i efterhand så saknades inget förutom min familj.

Gjorde lite midsommarfint på Klädavdelningen

Klockan 11.00 var det kransbindning med lekledarna för passagerarna i Melody Café. En aktivitet som lockade väldigt många, både vuxna och barn. När kransarna satt på så var det dags för dans kring midsommarstången med vår kryssningsvärdinna och ett band. Det var den vanliga repertoaren med allt ifrån ”Små grodorna”,
”Prästens lilla kråka” till ”raketen”.

Lunchen som serverades i mässen till oss i personalen var en klassisk
sillunch, ja bortsett från nubben då. Olika sillar, lax, köttbullar, prinskorv, ägg mm.

Jag och min kollega Jenny gick och frågade tjejerna i leklandet om vi kunde få lite blommor att sätta i en vas på killavdelningen och det fick vi. Till eftermiddagsfikat ställde de fram DEN jordgubbstårtan.
Massa jordgubbar och massa grädde.

Sedan anlände vi till Stockholm och resenärerna som ville fira på kvällen kom ombord. Så vi hade några arbetstimmar innan vårt firande kunde börja.

Klockan 21.00 så började personalens firande på ”Poppen” som är ett trossdäck i aktern på däck fem. Där brukar vi även samlas på kvällar och ta frisk luft och umgås när vädret tillåter.

Vår intendent Jörgen och purser Elin hade fixat en otrolig grillbuffé. Jörgen stod vid grillen hela kvällen och Elin fixade resten. Det var kött med många tillbehör som serverades. Så otroligt uppskattat och vi i personalen blir så tacksamma när något sådant ordnas för oss. Det var många som valde att samlas och det blir ju lite annat att umgås när vi inte har arbetstid. Vi är ett sådant otroligt härligt gäng som jobbar här med en väldigt fin sammanhållning.

Jenny Öhman och jag ute på Poppen
Jenny Öhman och jag ute på Poppen

Det är även roligt att få ta på sig något annat än arbetsuniformen och många av oss hade även fixat kransar.

Utsikten var ju helt magisk också… Sommarkvällarna ombord bjuder på många fina solnedgångar och himlen har så många fina färger. Midsommarafton övergick till midsommardagen och det var dags att krypa ner i sängen för att få några timmars sömn innan jag skulle upp för en ny arbetsdag.

Midsommarafton övergick till midsommardagen
Midsommarafton övergick till midsommardagen

Jag lade huvudet på kudden med ett leende för jag hade verkligen haft en underbar midsommar. En midsommar som innehöll allt, förutom min familj. Fast mina kollegor är ju som min andra familj! Så ja, midsommar 2017 innehöll verkligen ALLT.

På återseende!

/Sandra Sundkvist

Hejdå Mr Viking Buffet!

För ett par veckor sedan gick Mr Viking Buffet (Heikki ”Hessu” Hietanen) i pension efter över 30 år på Viking Line!

Avtackning med kollegorna i restaurang Viking Buffet
Avtackning med kollegorna i restaurang Viking Buffet
Sommartårta
Det bjöds på sommartårta 😋

Skorna har nu blivit bostad till en fisk eller två. Hessu ägnar sig nu helt åt sin älskade träning. På Cinderella är han redan saknad.

//Benni

PS. Vi söker nu restaurangpersonal till Cinderella! Sök jobb här