Belöningshögtid för oss sjömän! ⚓

Hej!

I förra veckan höll Stiftelsen Sveriges Sjömanshus sin årliga belöningshögtid, en högtid där det delas ut belöningar till sjömän som gjort insatser för att förbättra arbetsförhållanden och fritid till sjöss.
Till denna högtid var jag och min kollega Torkel Skarsgård från ett annat fartyg inbjudna tillsammans med andra sjömän från hela Sverige för att motta arbetsbelöning. Det här var inte första gången vi fått motta arbetsbelöning men däremot första gången både jag och Torkel kunde delta. 😃

Alla samlade
Alla samlade (foto: Klara Johansson, Seko sjöfolks medlemstidning)

Högtiden hölls hos Långedrags Sjöräddningssällskap i Göteborg och inleddes i vanlig ordning av stiftelsens kanslichef Christer Nordling som hälsade alla gäster välkomna varefter vi fick lyssna till några föredrag om arbetsmiljö, ledarskap och boendemiljö till sjöss och även ett föredrag om nya bränslen och brandsläckning av dessa.

Så efter en kort paus med kaffe, smörgås och musik där vi kunde mingla med gamla vänner och bekanta från tidigare fartyg runt om i världen som vi arbetat på så var det då dags för utdelningen av arbetsbelöning. Förutom mig och Torkel var även en annan kollega till mig från Viking Cinderella som belönades, inredningsreparatör Bengt Björklund som tyvärr inte kunde delta i högtiden.

Ett filmklipp vi satt ihop visades och vi fick förklara vår innovation, ett räddningshjälpmedel för bland annat rökdykare.

Filmvisning
Filmvisning

Högtiden avslutades med en mycket god lunch och avtäck, nu tar vi nya tag och funderar ut nya förbättringar! 😉

//Jan Tigerstrand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s