Taxfreemässan 2017

Den årliga Taxfreemässan i Åbo har precis varit. Den infaller alltid i slutet april och varar i dagarna tre. På taxfreemässan får vi delta i skolningar som är anpassade till våra arbetsområden i butiken. Whisky, vin, drinkar, parfym/hudvård och försäljning.

20170425_072836
Grabbarna från Remy Martin i Mixology-kursen

Vi har även ett mässområde som ligger i en stor lokal i ett industriområde. Där visar våra leverantörer upp årets nyheter som inom snar framtid kommer till butikerna på våra fartyg. Handlar det om något ät/drickbart så får vi givetvis testa det, samtidigt som leverantören berättar om produkten så vi kan få lite kunskap som vi sedan kan berätta för Er våra gäster.

20170425_135609
Rituals skolning… Älskar deras tanke och filosofi bakom produkterna ❤

Vi åker över med vår ”systerbåt” Amorella och kommer fram till Åbo morgonen efter. Man är där lite olika dagar/antal dagar beroende på hur många och vilka skolningar man har.

Jag åkte på måndag och kom fram tisdag morgon.

Då började jag med Mixology som var en drinkskolning som Remy Martin höll i. Den var otroligt bra och innehöll både teoretiska & praktiska moment.

20170425_082659

Sedan fortsatte dagen med skolningar. Jag hade bl a L’Oréal, Luxe, Rituals och REF…

Dagarna är intensiva och man ska sitta och lyssna långa stunder, men skolningarna var så otroligt bra och man lärde sig riktigt mycket.

Sedan är det så roligt att göra något annat med sina kollegor än bara jobba ihop. Även om det var fullspäckat schema så fick vi även tid att umgås och prata om sådant man inte hinner med på jobbet.

Vi bodde på hotell mitt i stan och bredvid hotellet låg VPK där vi samt leverantörer samlades för våra middagar och afterwork. Det var supertrevliga kvällar med otroligt god mat och dryck! Sedan var det valfritt om man ville gå vidare… Men det fanns ju en morgondag också.

Onsdag morgon började med Makeup-skolning med Mariela Sarkima Professionell Makeup Artist från Lumene – så roligt när någon som verkligen kan lär ut små tips som gör sådan skillnad och som alla verkligen kan göra. Jag som inte är på parfymavdelningen (jag är ju på fashion-sidan) lärde mig massor, och vi fick även testa att sminka varandra. Kunderna frågar ju ibland även mig om parfym och kosmetik och då försöker jag visa dem så gott det går eller följa med dem till en av parfymförsäljarna, men efter dessa skolningar kan man nog vara mer behjälplig på den sidan också. Precis som det ska vara.

Makeup

Sedan var jag på skolningar med Shiseido och Lumene för att sedan avsluta med Clarins.

Mellan skolningarna gick vi runt på mässområdet och pratade med leverantörerna och smakade på massa gottigheter.

Jag fick även se att på ”min” sida skulle vi få in ett nytt skomärke nu i sommar – Bianco – som även finns i butiker här hemma i land. Det ska bli otroligt spännande då jaj tror det kommer att komplettera vårt sortiment jättebra.

Allt roligt har ju sitt slut så även Taxfreemässan. Jag åkte därifrån full med nya kunskaper, glädje i kroppen och nyladdad energi för att göra mitt allra bästa på jobbet. Jag har jobbat på Viking Line i 10 år och detta är helt klart den bästa mässan hittills och det tack vare att jag fick gå på så många skolningar. Årets mässa får 10 🚢 av 10 från mig….

Tillbaka till jobbet åkte vi med Viking Grace där vi avslutade resan med att äta deras buffé och kolla in deras taxfree och såklart deras Victorias Secret-butik 💗. Bara den är värd resan.

Nu är vi tillbaka till jobbet igen. Där vi i och med våren/sommaren laddar för en riktig högsäsong med varma dagar/kvällar och kryssningar som både kan börjas och avslutas ute på däck medans vi sakta glider fram genom skärgården….

Vi är otroligt laddade…. Är inte ni det?

/ Sandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s