Att angöra en brygga :-)

Hej bloggläsare!

Varje dag angör och lägger Cinderella loss från Mariehamn och Stockholm, förtöjningsarbetet kan vara ett farligt jobb med många risker att skada sig. Här gäller det att däcksgänget har bra kommunikation mellan varandra, bryggan och stuvarna nere på kajen som ska lägga fast förtöjningstrossarna på pollarna.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det är viktigt för gänget att se sig för så att de inte klämmer sig själva eller någon annan då det är många ton dragkraft. De måste också hålla kolla på ”snap back zone”, det område som kan vara livsfarligt att stå inom ifall en tross skulle brista snärta tillbaka.

Idag löper dock allt på utan problem när Jante, Kim och båtsman Kaj Tore står på backen. Kastlinorna landar snyggt precis bredvid stuvarna på kajen som sedan kan använda dessa för att ta ner trossarna på kajen när Jante slackar ut och Kaj Tore dirigerar stuvarna vart trossarna ska läggas innan slacket i trossarna kan hivas hem och dra fast fartyget mot kajen.

Vi har nu snabbt och säkert lagt till i Stockholms hamn och våra gäster kan lämna fartyget, samtidigt kommer städgänget ombord via bildäck för att göra i ordning innan nästa gäng med förväntansfulla gäster kan komma ombord!

Till sjöss

//Jan Tigerstrand
Fotograf och reparatör

Jobba som matros på Cinderella! Till uppgifterna hör förutom lossning och lastning, allmänt underhåll av fartyget.
Du kommer även ha viss kundkontakt. Sök jobbet här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s