Champagnekryssning och 60-talskryssning

Hej igen alla bloggläsare 🙂

I torsdags var det dags för jobb igen efter en veckas skön ledighet i Norrland.

Som ni vet så har vi många olika temakryssningar här ombord på Cinderella, så det blir också väldigt mycket variation på arbetet och även många olika typer av gäster. I fredags hade vi en champagnekryssning med Moet Hennessy som ”värd”. Jag var så glad att jag var på jobb precis då och fick jobba med denna kryssning, eftersom jag själv älskar champagne!! Konceptet för denna kryssning var precis som våra whiskykryssningar.

D.v.s. föreläsning i banquetten med tillhörande champagneprovning på kvällen, och sedan en minimässa dagen efter. Det var första gången vi gjorde en sådan champagnekryssning med detta upplägget. Vi har ju haft vin och champagnekryssningar här ombord tidigare, men då har det varit i cafét och med en lite större mässa. En sån kryssning har vi i år igen den 15 och 16:onde september. Men även om helgens champagnekryssning var mindre så var det ändå så lyckat och gästerna var supernöjda med kryssningen och framför allt med föreläsningen. Det var en jätteduktig tjej som heter Irina som jobbar för Moet Hennessy som höll i själva föreläsningen. Sen var det ju heller inte en dålig line up på provningen direkt. Det var 5 sorter som vi provade och det var sorter från Krug, Moet, Ruinart, Veuve Clicquot och Dom Perignon.

Champagneprovning med Moet
Champagne ska vara kall, torr och gratis! 🙂
Champagneprovning
Champagnen som provades
Föreläsning med Moet Hennessy
Irina från Moet Hennessy som höll en väldigt intressant och lärorik föreläsning.
Moet Hennessy
Irina, Linda och Sebastian från Moet Hennessy på minimässan som hölls i banquetten på hemresan. Där fick gästerna chans att smaka ytterligare några olika champagner och även handla med champagne hem. Vi hade många olika sorter och även sorter som är svåra att få tag på runt om i Europa.

När champagnekryssningen var över var det dags att ladda om inför 50 och 60-talskryssning med arrangören July morning. Raggare och rockabillys! Rolig kryssning som vi har fler gånger och då även med andra teman som t.ex. Hårdrock, Blues mm.

  1. I banquetten hade man byggt upp en butik där de sålde smycken, vinylskivor, tröjor, 50/60-tals klänningar mm. Och under kvällen spelade en rad olika band. I taxfree hade vi fullt hus direkt från öppning och alla var inne samtidigt, så vi hade en glad och härlig stämning bland alla skinnvästar och fina 50/60-tals frisyrer här inne.

män i taxfree

Vi hade laddat upp lite extra med sånt som vi vet brukar säljas extra mycket av under ”raggarkryssningen”. Longdrink, Shots, Mintu och Breezers. 😉
Shoppen i banquetten.
Shoppen i banquetten. Den är det inte vi som har hand om, utan den ordnar July morning och olika försäljare med. Även frisör och tatuerare fanns på plats.

Shoppen

Hoppas att ni får en fin vecka och att ni gillar att läsa bloggen. Och förhoppningsvis så kanske någon av er läsare blir sugen på att testa på hur det skulle vara att jobba här ombord med oss! 🙂

Vi hörs snart igen.

// Elenor i taxfree.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s