Dags för flottövning!

Hej igen!

En viktig del av jobbet här på Cinderella handlar om övningar och utbildning, den här gången var det dags att besöka Ålands Sjösäkerhetscentrum i Mariehamn. Efter ankomst på morgonen blev vi skjutsade med buss redan vid 06:30 till Sjösäkerhetscentrum där vi fick oss lite kaffe medan vår instruktör gick igenom lite grann vad morgonen skulle handla om, flottövning och släckning med handbrandsläckare och brandfilt står på schemat.

Efter att ha gått igenom hur lite olika sorters flottar ser och fungerar var det dags att dra på sig flytvästen och klargöra en flotte med alla linor på rätt ställe och att blåsa upp den innan vi fick gå ombord och firas ner i vattnet, sen var det bara paddla oss in till kanten så att vi kunde fortsätta till brandsläcknings övningen.

Vi bytte instruktör som gick igenom lite vilka olika typer av handbrandsläckare det finns, vad de olika handbrandsläckar är effektiva mot för sorts bränder och hur man handhaver handbrandsläckarna innan alla fick prova på att släcka.

Sedan att släcka med brandfilt kräver lite teknik så att man inte själv bränner sig samt att man släcker effektivt och på rätt sätt, inga större problem med lite övning.

Efter lite kort eftersnack var det sedan dags att återvända till Cinderella för nya äventyr, vi ses ombord!

//Jan Tigerstrand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s