Del 3: Historien om Dansbandsveckan på Cinderella

Tja Tja bloggen!

Här kommer sista delen i följetången om Dansbandsveckan till havs och nu handlar det om ett stort gäng eldsjälar som agerar stomme till evenemanget.

För att sy ihop ett program till ett så stort evenemang som Dansbandsveckan till havs, behövs det givetvis experthjälp. I grundplaneringen ligger ett och samma gäng, ett gäng fullt med eldsjälar som brinner för att skapa, serva våra gäster och utmana sig själva – ett gäng som jag lite kärleksfullt har döpt till ”Järngänget”. Dessa härliga individer, som är perfekta för målgruppen och underbara att samarbeta med, utgör hela grunden som vi står på – en familj kan man säga! Detta ”Järngäng” tar mycket ansvar på sina axlar.

Våra residenta Kryssningsvärdar Nova Sefton och Per Nyberg (som båda varit med från starten av Dansbandsveckan till havs) och också Humle Holmgren drar tyngsta lasset och representerar allt inför våra gäster, de syns i stort sett överallt och hela tiden, underhåller, informerar, planerar och håller i alla Dansbandsveckans aktiviteter.

Kryssningsvärdarna med Tony Irving
Kryssningsvärdarna Humle, Tur-Åke, Nova & Per flankerade av Tony Irving och mig

Då jag och Nova träffade Tur-Åke i Malung för fem år sedan ställde vi frågan om han skulle kunna tänka sig att agera Kändis-Kryssningsvärd under vår dansbandsvecka, för att knyta ihop säcken med Malung (vi hos er, ni hos oss – tänket) och sen dess har han haft en stående inbjudan som en i gänget. I och med Åkes ankomst ombord föddes också ”Cinderellaparken”, som är en spinn-off på programmet i Grönlandsparken.

Tony Irving och hans crew är ett givet inslag, som varje år bidrar med ett spännande program till vår Dansbandsvecka. Då Tony har arbetat med oss på Cinderella i hela 11 år, är han praktiskt taget som en i familjen. Han bedriver dansklasser och bjuder givetvis våra gäster på dansshow. Emellanåt håller han även dansklasser för vår dansanta personal! Underbart!

Sen har vi rekryterat två stycken duos i form av DuoVi och Carlzons Duo, som man under Dansbandsveckan kan hitta på allt ifrån (den tillfälligt uppbyggda) dansbanan i terminalen, till på landgången vid ankomst, Bottega Wine Bar, Admiral Hornblower’s Pub, Dansbana 3 – ja, you name it – lite överallt! Utan dessa härliga individer hade vi inte överlevt, den saken är klar. De backar våra Kryssningsvärdar under alla möjliga aktiviteter och utvecklar produkten tillsammans med oss.

Vår hus-trubadur genom åren har varit Anders Hane och han håller ställningarna i puben – det enda stället där dansbandsmusik är bannlyst under dansbandsveckan. Puben blev ganska snart ett tillhåll för diverse jam-sessions under sena kvällar, där både musiker och personal kom in och gästade scenen, och så föddes där så småningom ett band, som numera ligger i programmet som en stående punkt – Proud Sally (Jam) Band.

Utan dessa fantastiska personer och deras idéer och inputs – hade jag aldrig kunnat sy ihop programmen till våra sjöburna dansbandsveckor. Det här teamet är guld värt och växer år för år, då det är många som tycker att det är roligt att engagera sig!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ovan syns hur ”Järngänget” har växt år för år… på bilderna syns även vår administrativa personal på Cinderella Entertainment samt Dur-X, DJ MOE & gammaldansinstruktörerna P-A och Marie (som nämndes i tidigare delar av denna historia), Thorleif Torstensson, Wizex showgrupp och min hjälte till kollega och motvakt, Kryssningschef Sami Ilonen. Alla lika värdefulla för evenemanget!

Det var allt från mig och Historien om Dansbandsveckan till havs, för denna gång. Hoppas att vi ses ombord och att du som läsare antingen har blivit inspirerad till att arbeta med oss eller att komma och kryssa!

Med Vänliga Hälsningar,

Johanna Holmqvist, Kryssningschef (samt tills vidare ”konstnärlig projektledare” av Dansbandsveckan till havs, som min chef så fint kallar det!)

1 thought on “Del 3: Historien om Dansbandsveckan på Cinderella”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s