Del 1: Historien om Dansbandsveckan på Cinderella

Tja Tja bloggen!

Här kommer ett litet annorlunda inlägg om en veckas långt event, som vi på Cinderella Entertainment har byggt upp under de senaste fem åren. Det är roligt att få dela med oss av hur vi arbetar med lite större evenemang. Happy reading!

Förra söndagen, den 29 januari 2017, avslutades femte upplagan av Dansbandsveckan till havs. Efter ett par års ”repande”, så har vi nog nu äntligen nått en stadig grund att stå på. Kryssarna var fler än någonsin och biljetterna bokades flera månader i förväg. Ett fint kvitto för oss, då vi passerade strecket för 10.000 besökare. Otroligt roligt!

Dansbandsveckan till havs är helt i vår egen regi, men tack vare tips och stöd från Svenska Dansbandsveckan i Malung, så har vi för varje år som gått, lyckats lära oss lite mer. De facto är dock att vi befinner oss på sjön och vi har lite andra regler och begränsningar att förhålla oss till, säkerhetstänket är otroligt högt och vi behöver söka tillstånd för nya grejer vi vill göra. Vi har alltså inte helt fria händer och kan således inspireras och ta till oss, men kan ej utföra saker och ting på samma sätt som man kan på landbacken. Hur allt skall fungera under t.ex. en dansbandsvecka ombord är noga planerat, nästan ett år i förväg sätts grunden, vi mäter upp dansgolv, involverar utomstående leverantörer, bokar in de band och artister vi önskar ha med och som vi tycker om att samarbeta med, personalen börjar planera sina aktiviteter, drinklistor och program görs etc.

I år lades det, utöver våra befintliga dansgolv, hela 517kvm till, runt om på fartyget – två dygn tar uppbyggnaden inför veckan!

Utöver en massa bra band har vi programmässigt försökt komma med minst två nyheter och för två år sedan kom det in överhängande med önskemål om att vi skulle lägga till gammaldans i programmet. Detta var vi inte alls bekanta med från våra vanliga kryssningar och fick helt hänge oss åt proffsen. GAMMELdansbanan (ja, för att vi har stavat fel från början, så har vi fortsatt med det, vi kan inte vara bra på allt 😉 blev ett härligt vattenhål på däck 9 inne i vår konferensavdelning.

Gammaldans
Gammaldansinstruktör P-A Sköld och Dur-X in action

Här samsades broderligt konferensgäster och dansare och jag vågar lova, att dubbla siffror personal passade på att prova den nya aktiviteten också! Vissa blev t.o.m. så tagna att de delade med sig av sina nya erfarenheter på sociala medier. Vill ni också lära er? Ta en titt på Konferensvärdinnan Therese inspirationsvideo… 🙂

Den andra nyheten i år var att ha med Wizex showgrupp, hela veckan lång. Show är något vi älskar att arbeta med och även ville bjuda danspubliken på – och så blev Dansbandsveckan med show!

Wizex
”I Folkparkens tjänst – hela historien” med Wizex, på Dansbana 1

Allra sista kryssningen, i lördags, blev något alldeles speciellt, då Arvingarna och Barbados gemensamt avslutade natten på Dansbana 1, med dunder och brak. Under natten riggade vi om och under returresan bjöds våra gäster på en avslutningskonsert utav dess like – á la The Refreshments! Tror ni att våra ljud- & ljustekniker har haft fullt upp? Det kan man lugnt påstå!

Kl 02.00 natten mellan lördag och söndag – hörde vi Dansbandsvecka? Det blev en riktig fest!

Så får vi se vad vi spånar fram för nyheter inför 2018… Nu sätter vi oss i Entertainment ned och utvärderar och ser igenom gästernas kommentarer – alla får säga sitt – och så tar vi nya tag och sätter ihop kommande års program.

Under dylika event, i detta fall en hel vecka (7 kryssningar i rad) är logistiken A och O och alla fyller sin funktion och jobbar i ett högt tempo, för att få saker och ting att snurra. Under hamntiden i Stockholm, när gästerna checkar in i terminalen, städas fartyget grundligt, alla dansgolv ses igenom, danskaffestationer förbereds, vattenstationer fylls på, teknikerna sound checkar orkestrarna, kökspersonalen preppar måltider, hytterna förbereds, via bildäck lastas det på med leveranser, Taxfree fyller på sitt sortiment, passagerarlistor skrivs etc etc. Allt händer samtidigt och i ett rasande tempo.

Roligast av allt är nog ändå att oavsett vilken avdelning du tillhör, så gör vi det tillsammans!

Kryssningsvärdarna Per Nyberg, Tur-Åke Lindqvist, Humle Holmgren, Nova Sefton & jag i färgglada dansbands-outfits!
Kryssningsvärdarna Per Nyberg, Tur-Åke Lindqvist, Humle Holmgren, Nova Sefton & jag i färgglada dansbands-outfits!

I nästa inlägg tänkte jag berätta lite för er om hur Dansbandsveckan till havs egentligen kom till.

Så håll utkik efter Del 2. Simma lugnt!

Mvh Johanna Holmqvist, Kryssningschef (samt ”konstnärlig projektledare” av Dansbandsveckan, som min chef så fint kallar det 😉

Läs del 2 >>

10 thoughts on “Del 1: Historien om Dansbandsveckan på Cinderella”

 1. Missade första året sen har jag varit ombord varje år. Tycker årets var den bästa! Tyvärr blir det fruktansvärt varmt på dansbanan vid kafeterian. Så lågt i tak och mycket folk….Finns möjlighet att göra ett bättre fläktsystem?
  Jättetrevligt med Wizex showuppträdande!
  Återkommer nästa år😊👗👠🎶🎶🎶

  Liked by 1 person

 2. Jag och min pojkvän åkte ”dubbelkryss” med er på Cinderella Ons 25-fre 27/1 under dansbandsveckan. Allt var toppen, förutom att hytten dag 2, på torsdagen var jättedåligt städad! Det lilla bordet mellan sängarna var alldeles kladdigt, och hade inte torkats alls. Och vi fick plocka jordnötter från golvet… det kändes inte fräscht, och jag hade velat klaga till er där och då, men min pojkvän tyckte att vi inte skulle klaga, han är väl för ”väluppfostrad” för det, medan jag helst säger min mening. Tyvärr fick han sin vilja igenom…..

  Gilla

  1. Hej Tina! Vad tråkigt, vi rekommenderar alltid att man går till informationsdisken och säger att det inte är städat så får man en ny hytt. Hoppas ni hade en bra kryssning ändå! /Elin

   Gilla

 3. Jag åkte invigningskryssningen 22-23 Jan.
  Ni hade bokat jättebra band men ni behöver tänka på vilka band som spelar på vilka banor.
  Casanovas är ett dans-dansband. Drar väldigt många dansare och behöver vara på det största golvet.
  Perikles är ett mer party och passar väldigt bra vid baren.

  Luften vid cafeteria-dansbanan behöver oxå göra något åt, blir väldigt väldigt varmt där.

  Jag har åkt varje år och det har bara blivit bättre och bättre. Kommer absolut åka nästa gång också 😄

  Liked by 1 person

 4. hej åkte dubbelkryss helgen 27-29e jan. superbra:) kommer åka næsta år igjen… det negativa ær att man måste byta hytt vid dubbelkryss,hade varit enklare om man fått behållt hytten.)

  Gilla

 5. Hej!
  Första gången, åkte dubbelt.
  Fantastisk kul, men tyckte att dansgolven var tröga, kaffe är inte bra.
  Är det dans så mycket, ska det vara dansvax.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s