Whiskyresa till Islay

Hej hej. Hoppas ni har det bra. Här ombord är det fullt upp inför julen och man märker också det på våra gäster, då de handlar och fyller på lite extra med godis, julklappar och gott dricka i taxfree.

Jag har ju nyligen varit till Skottland (Islay) på en whiskyresa med två kollegor från Cinderella och även två från Mariella, samt två leverantörer.

Det var en fantastisk resa och vi hade sån tur med vädret också. Blå himmel, sol och helt vindstilla. Inte direkt det väder man förknippar Skottland med kanske.

Det var en intensiv och ganska kort resa, vi reste dit på onsdagen (tre olika flighter, så det tog sin tid. Och samma visa på fredagen när vi reste hem). På torsdagen hade vi program från 9.00 på morgonen till sent på kvällen. Mycket god mat, massa god whisky och lite sömn, så det var verkligen skönt att jag var på min ledighet direkt när vi kom tillbaka till Sverige.

Huset som vi bodde i. Harobour inn, precis framför Bowmore destilleriet.
Huset som vi bodde i. Harobour inn, precis framför Bowmore destilleriet.

Efter frukost på Harbour inn i Bowmore så hämtades vi upp med taxi som tog oss på en fin resa genom det vackra landskapet till Laphroaigs destilleri. Där vi fick en guidad rundtur genom destilleriet och vi fick även buteljera en egen flaska. Vi fick välja från tre olika fat och sedan fylla en flaska som vi fick med oss hem. Jag valde ett bourbon fat från 2006. Så nu har jag en egen buteljerad Laphroaig hemma. 🙂

Laphroaig destilleriet ligger väldigt vackert vid vattnet och eftersom det var så fint väder så var det extra vackert.

Efter vårt besök på Laphroaig åkte vi tillbaka till hotellet för en snabb lunch och sen gick vi till Bowmore destilleriet som låg precis bakom huset vi bodde i.

Det var roligt att få gå igenom varje steg i tillverkningen och få se allt steg för steg, från malt till fat. Se bilderna nedan hur det går till när man gör whisky. (Klicka på bilderna.) 🙂

Det var allt från Islay. Om ni får möjlighet, åk dit! Vackert att bila runt där och besöka många fina destillerier.

Ha en fin vecka. I nästa inlägg som jag lägger upp så kommer det lite julklappstips här i från taxfree. Hoppas ni gillar det.  🙂

//Elenor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s