Whiskykryssning

Hej på er igen.

Hoppas ni har de fint. 🙂 Vi har ganska nyss kommit hem från en härlig jobbresa i Italien. Massa gott vin har vi druckit och en jätterolig resa har vi haft. Sandra kommer med ett inlägg om det och massa fina bilder… så håll utkik efter det. Så länge så bjuder jag på denna fina bild från vår prosecco-frukost på Castello d’ Albola.

image
Sämre kunde man ju ha det. 🙂 Prosecco på det vackra slottet Castello d’ Albola i Toscana.

Som shopinghost i taxfree så gäller det att lära sig så mycket som möjligt om speciellt vin och sprit och då är man väldigt tacksam över t.ex. en sån vinresa som vi gjorde till Italien. Och ibland så har vi även vinprovningar ombord då olika leverantörer kommer till oss och berättar om just det vinhuset de representerar, samt att vi får testa olika viner. Det är såklart väldigt lärorikt och intressant. Så är man intresserad av vin och sprit så är shopinghost ett perfekt jobb.

Cinderella är ju också väldigt stort på whisky och vi har ett väldigt brett och fint utbud av olika whiskysorter. (Den dyraste whiskyn vi har kostar faktiskt hela 265000:-…ganska galet, visst!?) Vi har också en stor whiskymässa varje år då hela bildäck byggs om till en stor whiskymässa. Det är auktioner, provsmakningar, mingel, tävlingar m.m. Det är superkul och en av dom bästa kryssningarna att jobba på. Fullt ös och massor med trevliga whiskygäster i dagarna 3! Förutom den stora årliga mässan så har vi även mindre whiskykryssningar några gånger om år. Och för ett tag sedan så var det dags för Five Eyes (vin och spritleverantör) att köra en whiskykryssning. Five Eyes representerar även vinproducenten Castello d’ Albola som vi besökte i Italien och som ni ser bild från här ovan.

Då Five Eyes var själva ”huvudpersonen” under just den här whiskykryssningen så var det ”deras” whisky gästerna fick smaka under själva föreläsningen och provningen, som hölls i banquetten under kvällen.

Dagen efter är det en minimässa i banquetten och då är även flera andra leverantörer med för att visa upp, bjuda på smakprover och sälja sin whisky.

Den här kryssningen var fullbokad och vi hade 80 personer på varje sittning under kvällen. Det var två sittningar, så mellan dem så gäller det att vara snabb och plocka av och duka upp allt på nytt igen. Men med ett starkt team och bra samarbete så fixar det sig alltid.

Det är roligt att det finns ett sånt stort intresse för whisky och att våra whiskykryssningar ofta blir fullbokade. Jag var förut inte så intresserad av whisky, men med det här jobbet och just det att man är så involverad i whiskykryssningar så har jag med tiden blivit intresserad, och samlar även lite flaskor själv. Jag har också lära mig att uppskatta whisky och tycker det är gott.

Nu i slutet av november så ska jag och mina två kollegor Martin och Tomas åka till Skottland på en whiskyresa med några leverantörer. Ett pris som vi vunnit och som ska bli väldigt roligt att få hänga med på. Som sagt så var vi ju nyss i Italien på vinresa också. Så vi har verkligen världens bästa jobb där vi får lära oss massor. 🙂

Hoppas ni njuter av hösten och har det fint. Vi hörs snart igen….

/Elenor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s