Kampanjbyte i taxfree…….

Varannan månad kommer vi ut med nya taxfreekataloger som innehåller Season favorites, Best offers, Special price, News och Viking Club erbjudanden.

Nya Taxfreekatalogen
Nya taxfreekatalogen

Vi gör kampanjbytet i hamnuppehållet. Då byter vi ut sortimentet på kampanjborden till nya erbjudanden. Nya skyltar ska också sättas upp så att våra gäster lätt kan hitta till våra aktuella kampanjer.

Alla i taxfree jobbar längre den eftermiddagen så att allt är klart tills våra
nya gäster kommer ombord.

På morgonen fick jag och Kirsi leverans av Fashion-sidans kampanjprodukter.

Kirsi packar upp FREDDY byxor
Kirsi packar upp FREDDY byxor

Bland annat en av våra storsäljare FREDDY WRUP byxor. Dessa byxor är otroligt populär just nu och vi ligger väldigt bra i pris på dem I jämförelse med landpriset. Denna kampanj har vi ett ännu lägre pris för våra Viking Club medlemmar.

Jag och Kirsi tror även att herrskinnjackorna ifrån JOFAMA kommer att sälja bra så vi använder våra skyltdockorför att lyfta dem och exponera
dem lite extra.

JofamaJackor för Killar
JofamaJackor för Killar

Även Björn Borg skor brukar vara otroligt populära när de är med i våra kampanjer.

Björn Borg skor på kampanj
Björn Borg skor på kampanj

Jag tycker det är superroligt med butiksexponering och det är roligt att ha Kirsi med mig för att bolla lite idéer.

På parfymsidan är det självklart parfymtjejerna som fixar kampanjbytet. Nya dofter som kommit in i sortimentet, special price varor med EXTRA bra priser och som Celine exponerar. Tag 3 betala för 2 på bla Clinique mascara.

Celine fixar kampanjbordet till Clinique Mascara Tag 3 betala för 2
Celine fixar kampanjbordet till Clinique Mascara

Parfymsidan har ju också många erbjudanden, om man t ex köper en ansiktskräm eller parfym så får man en gåva på köpet. Lite roligt är att vissa kunder struntar i vad de ska köpa för att få gåvan det kanske inte ens behöver/vill ha produkten men köper den ändå för den lyxiga gåvan. Men vem kan klandra dem….. Alla gillar vi väl presenter eller hur?

Godis, sprit och vinkampanjerna är det min kollega Jessica som ansvarar för. Hon har gjort alla planritningar för att produktplaceringarna ska se bra ut visuellt. Jessica är otroligt duktig på det visuella samtidigt som hon delegerar ut arbetet till oss övriga i personalen så att hela kampanjbytet flyter på smidigt.

Kampanjbytet gick jättebra och taxfreechefen berömde oss på warm up:en
(minimöte med taxfreepersonalen innan butiken öppnar). Någonting vi däremot inte kunde råda över var tekniken. Så när vi skulle öppna butiken 18.30 hade inte alla kampanjer kommit in i vårt kassasystem så vi fick öppna butiken lite senare. Då var våra gäster väldigt laddade för shopping. Så det kändes som att ALLA stormade in samtidigt. Men det gillar vi. Hellre att det stormar i butiken och att vi åker i lugnt väder.
Än att det stormar ute och vi har lugnt i butiken. Då får vi ju göra vårt jobb, det vi är här för och gillar. Nämligen att sälja.

På återseende………
/Sandra

1 thought on “Kampanjbyte i taxfree…….”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s